Uspeo sam u Kanadi

Zoran Maric je jedan onih koji je uspeo da ostvari svoj san i da se sa porodicom iseli u Kanadu. To nije u startu bila zemlja za koju se on zanimao, ali citajuci iskustva drugih odlucio se u nekom trenutku. Njegova prva destinacija na koju je zeleo da ode sa porodicom bila je Nemacka.– Citao sam po forumima da je Kanada ipak bolja. Ja imam 44 godine, moja supruga 39. Imamo dve cerke i sina. Ja sam bio zaposlen u jednom privatnom obezbedjenju u Beogradu, a supruga je radila kao nastavnik u skoli. Sin je dosao jedan dan i rekao da je najbolje da nas dvojica idemo zajedno u skolu 🙂

Zoran i njegov sin su zajedno zavrsili za Microsoft sertifikate. Pronasli su posao preko interneta i iste godine otisli. Prodali su svoj stan, dali otkaze na poslovima i hrabro krenuli u Kanadu.
– Dosli smo u Kanadu a nikoga nismo poznavali. Prvih par meseci je bilo veoma tesko jer je postojala i jezicka barijera kod supruge koja je pored naseg jezika znala samo ruski jezik.

Nakon nekoliko meseci porodica Maric skrasila se i svi su imali posao.

– Vec cetiri godine smo ovde. Ne zalim sto sam napustio Srbiju. Niko od nas ne zali, mada nostalgije ima. Ovde radimo i placeni smo za ono sto radimo.