Novi Zeland je po mom ukusu

Nisam ocekivala da ce Novi Zeland postati zemlja po mom ukusu. Kada mi je suprug saopstio da je nasao nekakav sajt gde ima ponuda poslova za Novi Zeland, u pocetku sam mislila da se sali. Ovde u Srbiji smo imali solidne plate, dobre poslove.Jedan dan saopstio mi je da su mu poslali mejl i da ima zakazan intervju preko skajpa. Sve mi je to delovao kao nekakva epizoda u njegovom zivotu koja ce se zavrsiti nakon tog intervjua. Naravno, podrzala sam svog muza i rekla mu da sam uz njega.
Kasnije to vece, nesto posle 23:00 ukljucili smo skajp i cekali taj intervju. Prvo nam se javio stariji gospodin iz agencije sa Novog Zelanda a nakon toga i sadasnji poslodavac mog supruga. Intervju je prosao odlicno, ali moj suprug nije dobio odmah odgovor.

Nakon nekoliko dana, dok sam kupovala nedeljne zalihe u Tempu, pozvao me suprug i rekao: „Idemo na Novi Zeland za tri nedelje“. Bio je ushicen, srecan. I ja sam bila srecna, ali nakon zavrsenog razgovora osetila sam neku hladnocu, strah…Novi Zeland…To mi je delovalo daleko. I jeste daleko.

Dosla sam kuci i cekala supruga. Dosao je radostan sa velikom tortom. Njegova radost i odlucnost ucinili su da strah kod mene nestane.

Te tri nedelje koje smo cekali prosle mi veoma brzo. Dolazak na Novi Zeland mi se cinio kao da putujem na odmor.

Kada smo stigli, sacekali su nas ljudi iz agencije. Bili su super sa nama, odvezli su nas do stana koji su oni iznajmili za nas i proveli nas po kraju. Svidelo mi se kako to sve izgleda. Posao mog supruga bio je veoma blizu. Dosao je i covek iz firme u kojoj moj suprug radi. Dosao je sa svojom suprugom koja mi je u razgovoru rekla da bi mogla da mi pomogne oko zaposlenja u njenoj firmi.

Prvih dva meseca ja nisam radila. Sredjivala sam stvari po stanu, obilazila kraj, ucila engleski jezik koji nisam znala najbolje po dolasku. Zaposlila sam se u firmi koju vodi, sada moja prijateljica, a inace supruga kolege mog muza.

Na novom Zelandu ne radimo nista vise od onoga koliko smo radili u Srbiji. Imamo vremena i za prijatelje, i za nas, ali i za skajp sa prijateljima i rodbinom iz Srbije. Blizu nas stanuje jedan bracni par iz Hrvatske koji je preko iste agencije dosao ovde.

Ne kajem se sto sam podrzala svog supruga i sto smo dosli ovde. Stanovi jesu skupi, ali i plate su velike. Nas dvoje zivimo dosta bolje, i sto je najvaznije bez stresa. Novi Zeland je super zemlja i bas je po mom ukusu.